AUBE Wedding Venue

ianuarie 2, 2020

Arhitectură: PHTAA living design co. ltd
Design interior: PHTAA living design co. ltd
Suprafață totală: 1500 mp

Ceremonia căsătoriei civile reprezintă tranziția de la un statut social la altul la propriu și la figurat. Conform mai multor tradiții, mireasa se îndreaptă pe o alee către viitorul soț ca înapoi să străbată împreună această cale deja în calitate de soț și soție.

În tradiția tailandeză, o importanță majoră o are procesiunea care precedă căsătoria – Kan Maak. La acest eveniment mirele și invitații trebuie să treacă prin „poarta de aur” sau „poarta de argint” pentru a ajunge la mireasă.

Cel mai extravagant element în designul AUBE WEDDING VENUE îl reprezintă anume aleea Kan Maak, ce se întinde de-a lungul laturii vestice a clădirii și finalizează în sala de ceremonii. Aici, acestei procesiuni i s-a atribuit un spațiu aparte, păstrând, totodată, amplasarea tradițională exterioară. Această alee reprezintă o potecă rurală, unde vecinii pot admira de la ferestre alaiul mirelui.

Un element insolit, ce atrage atenția, este tavanul șerpuitor din beton alb. Ceea ce ține de elementele constructive, aleea Kan Maak este realizată din spumă de polistiren expandat, iar tencuiala formează o linie curbată continuă, în timp ce, pe alocuri, aspectul sculptural este obținut prin utilizarea betonului alb șlefuit cu nisip.

Așa cum în Tailanda există tendința de împrumut și schimb de culturi, la nunțile tailandeze sunt folosite diverse variații ale Kan Maak: cu elemente chineze sau cu tendințe ale nunților occidentale. Anume din aceste considerente spațiul destinat nunților, interiorul acestor locații, trebuie să fie versatile și capabile să întrunească trăsături ale diverselor religii și culturi.

AUBE WEDDING VENUE și curtea interioară nu reprezintă doar o încercare de imitare a clasicului pasaj arcuit – arcadele se deformează până la elemente modulare, reformându-se în urma unduirilor după diverse axe, ceea ce conferă clădirii o alură modernă, ce poate fi interpretată multilateral.

Coloanele redau un caracter  dinamic procesiunii, ferind-o, totodată, de vederea exterioară. 

Tema arcadelor predomină întreg proiectul, acestea luând diferite forme: ba un perete curbat ce continuă până în interior, ba o scară sculpturală, de unde mireasa își aruncă buchetul.

Toate aceste arcade se completează reciproc, creând o senzație de mișcare.

Pereții curbați și porțiunile decupate, precum și draperiile diafane conferă spațiului o atmosferă deosebită și plină de emoție, ceea ce se ascunde sub denumirea de – Aube, ce în traducere înseamnă „a îmbrățișa”.

Achitare

Your cart is currently empty.