Trenduri de design interior în 2023

mai 4, 2023

O dată la 7 ani, observăm că se schimbă stilul de viață, ritmul personal, cresc copii, apar noi trenduri și apare necesitatea de a revizui amenajarea interiorului.

Cum o facem în 2023? Dekora.md a studiat recomandările designerilor locali, articole tematice și a totalizat câteva tendințe de design interior pentru acest an.

1. FIȚI CU UN PAS ÎNAINTE ȘI ALEGEȚI TEHNOLOGIILE NOI.
Tot ce este în trend acum, va fi anti-trend peste câțiva ani. Nu copiați ce vedeți la alții, dar mergeți pe individualism în dependență de stilul de viață propriu, amplasarea soarelui, preferințe personale. Studiați inovațiile lansate în comerț.

2. STIL DE DESIGN.
Urmărim mixaje de stiluri. Minimalismul poate fi combinat cu elemente clasice, stilul scandinav poate trece ușor în eclectic, stilul urbanistic îl vedem combinat cu cel neoclasic, iar noua generație se inspiră din cultura japoneză. Este important de menținut echilibrul între ele și de scos în evidență caracterul stăpânului.

3. RESPECTAȚI O PALETĂ – MAXIM 3 CULORI.
Pentru spațiile mici optați la nuanțe deschise pentru un efect de interior luminos și aerat. Culorile naturale vor fi actuale permanent. Cele intense pentru plus de energie, arată modern dacă sunt complexe (amestecuri de nuanțe). E vorba de turcoaz, cobalt, lavandă, maro ciocolată, gri. Există și diverse nuanțe de roșu și orange, conduse de culoarea anului desemnată de Institutul Pantone, Viva Magenta. Pastelurile precum roz pudră, mentă, bleu și oranj sunt culorile de design ce predomină de asemenea anul 2023. Ele oferă delicatețe și prospețime.

4. LUMINĂ.
Devine clar de planificat rețelele electrice după vizualizarea 3D a proiectului. Vizualul arată intensitatea luminii care trebuie adăugată în interior. În 2023 lumina poate fi adăugată prin intermediul lustrelor, bra-urilor, led-urilor în cornișe și plinte, oglinzi. Luați în calcul și eficiența energetică.

5. TEXTURI.
Cele naturale de lemn și piatră, evidențiate prin diverse elemente de design, reprezintă un „go to” la nivel de design interior.

6. DESIGN BIOFILIC.
Legătura între om și natură la nivel de amenajare interioară poate fi executată prin adăugarea plantelor sau elemente care imită natura, cum ar fi pereții verzi sau tavane cu desene de frunze. Astfel, conexiunea devine mult mai profundă cu mediul înconjurător.

7. DEVINE PRIORITATE UTILIZAREA ARTICOLELOR SUSTENABILE INOFENSIVE MEDIULUI.
E vorba de produse reciclabile după principiul zero-waste. Folosirea metalelor cum ar fi fierul forjat și aluminiul oferă un plus de eleganță.

Confortul, ergonomia, multifuncționalitatea sunt aspectele pe care le cere ritmul vieții moderne.
Sperăm să vă prindă bine recapitulările selectate.

Achitare

Your cart is currently empty.